18:15

Vellinge FF (9m)

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF (9m)

Startelva: Mohamed Hafez (come-back efter sin lilla utflykt till Kosova – fotbollslaget alltså, inte landet) – Victor L, Max, Peter L, Mikael K – Linus – Patrik, Martin – Frmas, Mathias K, Shakeb

De tre avbytarna som alla kom in efter en halvtimme var Marcus som spelade mittback tills han tvingades utgå p.g.a. skada på slutet, Hamuda som spelade vänsteranfallare matchen ut och Oskar W som spelade vänstermittfältare matchen ut.

Till att börja bör kanske påpekas att den 9-mannafotboll som Vellinge FF ursprungligen bett att få spela i alla sina matcher (vilket man numera kan enligt reglerna och vi spelade en sådan i en 5-5-match nere hos dem i våras) och som vissa oroade sig för inte blev av. Vi övertalade dem att spela 11-manna i just den här matchen.

När jag kom till planen hade det gått 2 minuter men ställningen var redan 1-0 till dem efter ett mål som enl. domaren föll efter mindre än 45 sekunder. Resten av första halvlek hade vi väl minst lika mycket boll som de men de kändes mycket farligare i sina anfall med väldigt vassa offensiva spelare inte minst den på den här nivån närmast legendariske Emil Nilsson. Nu kom man ändå bara till 3 avslut på hela första halvlek men dessvärre resulterade alla i mål. Det andra målet kom i 12:e min på nick på ett frisparksinlägg och det tredje i den 30:e min.

Vi reducerade sedan i den 42:a min på vårt (våra) enda avslut på mål när Mathias på ett inlägg (av vem? någon som vet?) först nickade i ribban och sedan själv slog in returen.

Andra halvlek fortsatte att vara spelmässigt jämn med nog rentav ett visst övertag för oss och frågan är om vi inte hade ett större bollinnehav än dem sett till hela matchen, hur dumt det än kan låta med tanke på slutresultatet men, men medan de spelade rakt och okomplicerat var vi otroligt omständliga i vårt anfallsspel.

Vellinge ökade på sin målskörd med tre mål i andra halvlek. De kom i 57:e, 78:e, resp.84:e min. De två första efter mycket tamt och passivt försvarsspel från vår sida. Med skärpa och koncentration i såväl passningsspelet som avsluten borde också vi kunnat göra 3-4 mål. Innan de gjorde sitt femte mål brände vi två rena frilägen (grovt!) och hade ett skott i stolpen och hade inte minst en mängd helt omarkerade spelare i fina avslutspositioner som aldrig fick bollen på grund av vårt oftast väldigt omständliga spel där motståndarförsvaret hann formera om sig och hitta sina markeringar.

Matchen avslutades med att Vellinge fick en straff för en förseelse som båda lagen verkade utgå från skulle leda till en frispark och ställde upp sig utifrån det men där domaren pekade på straffpunkten (ingen större skugga över honom, han hade ingen lätt uppgift när han skulle försöka hitta de nästan helt bortregnade linjerna). Om det var för att skytten inte tyckte det kändes rätt att få denna straff eller ej vet jag inte men han sköt i alla fall högt över.

Slutresultatet 1-6 ger en väldigt dålig bild av såväl bollinnehav som målchanser men skillnaden i effektivitet var ju milsvid mellan lagen. De gjorde 6 mål på 9 avslut på mål och det är ju målen som räknas.

Slutligen en eloge till Max som dessvärre snart lämnar oss för gott för att flytta till Stockholm. Han gjorde en strålande insats mot deras så svårfångade kvicka forwards och hade en helt försumbar del i att siffrorna rann iväg. När han nu fått tillfälle att i sina två (förlust-)matcher under helgen visat sig ha toppform såväl som målvakt som mittback borde han väl ta sig en riktig funderare på om det verkligen kan vara rätt att lämna vår fina stad och dito förening för att flytta till denna självbespeglande håla i Sverige som tillika är hemort för huliganlagen AIK och Hammarby.

Statistik: Hörnor: 2-6 Avslut på mål: 4-9 Avslut utanför: 7-5